Оригінальна презентація McLaren MP4-26


Команда McLaren провела унікальний показ свого найновішого дітища на Потсдамській площі у Берліні. MP4-26 був буквально зібраний на очах у публіки механіками Мартіна Уїтмарша, деталі котрим подавали фанати, яким пощастило перемогти у конкурсі телекомунікаційного оператора Vodafone, що  вже 4 рік поспіль виступає у ролі титульного спонсора британського колективу.

Коли ж хлопці з Уокінга завершили свою роботи, а перший MP4-26 був готовим, на сцену вийшли Льюїс Хемілтон та Дженсон Баттон – гонщики срібно-червоних стріл. Проте на той час увага експертів вже була прикута до унікальних U-подібних понтонів, які мають краще направляти повітряні потоки до задньої частини боліда. Не менш оригінальним вийшов  і верхній повітрозабірник. Як і на Sauber C30, встановлений» він на двох  «колонах», які повинні краще спрямовувати повітря від шолому гонщика до інших елементів аеродинамічного пакету, що розміщені у хвості боліда. Проте найбільше вражає наявність ще одного верхнього повітрозабірника, який інженери «вписали» у конструкцію авто зразу за основним. Він набагато  ширший за свого традиційного «родича», а тому повинен «вдихати» повітря, з яким не встигатиме справитись останній. До слова, конструкція самого капота також вирізняється своєю оригінальністю, як і маленькі бокові дефлектори та L-подібні радіатори, що частково повторюють форму понтонів.

About Андрій Цвик

Поціновувач автогонок та фанат моторизації.
Опубліковано у Автодром, Презентації, Формула 1, McLaren | Теґи: , , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар